Follow us

Μπουρδέτο

Για να μη ζήσεις το «Αντί να φάει η γάτα το ψαράκι, το ψάρι τρώει τη γατούλα…» του Σακελλάριου σε kitchen βερσιόν, πρέπει να είσαι μάγειρας-γάτος. Για να σας βοηθήσουμε να στριμώξετε τη φίνα γεύση του ψαριού, που όλο και ξεγλιστράει, συγκεντρώσαμε tips προετοιμασίας –καθάρισμα, χρόνοι και τρόποι ψησίματος, ζωμοί, καρυκεύματα, αρωματικά– και ανα-ζητήσαμε χαρακτηριστικές παραδοσιακές συνταγές από την ελληνική και τη μεσογειακή κουζίνα, που αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος σεφ για ν

Μπουρδέτο

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

1.500 γρ. σκόρπαινες

3 κρεμμύδια

4 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. ή και παραπάνω κόκκινο καυτερό πιπέρι, τύπου καγέν

1 πιπερίτσα τσίλι

1 κ.σ. χοντρό αλάτι

Χυμός 2-3 λεμονιών

300 ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. σπιτικός πελτές ντομάτας


Παρασκευή

Καθαρίζετε, πλένετε και αλατίζετε τα ψάρια. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε για λίγο στο ελαιόλαδο, μαζί με το πιπέρι και την πιπερίτσα. Προσθέτετε στηνκατσαρόλα νερό, τόσο, όσο σχεδόν να σκεπάσει τα ψάρια που πρόκειται να βράσουν σε αυτό και το αφήνετε να βράζει για 15 περίπου λεπτά. Παίρνετε λίγο από αυτό το νερό καιδιαλύετε τον πελτέ. Ρίχνετε προσεκτικά τα ψάρια στην κατσαρόλα, τα αλατίζετε και τα βράζετε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα τους και να γίνει ένας πολύ πηχτός ζωμός. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, κινείτε οριζόντια την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρετε αμέσως.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.