Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
1.500 γρ. σκόρπαινες
3 κρεμμύδια
4 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ή και παραπάνω κόκκινο καυτερό πιπέρι, τύπου καγέν
1 πιπερίτσα τσίλι
1 κ.σ. χοντρό αλάτι
Χυμός 2-3 λεμονιών
300 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. σπιτικός πελτές ντομάτας
Παρασκευή
Καθαρίζετε, πλένετε και αλατίζετε τα ψάρια. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε για λίγο στο ελαιόλαδο, μαζί με το πιπέρι και την πιπερίτσα. Προσθέτετε στηνκατσαρόλα νερό, τόσο, όσο σχεδόν να σκεπάσει τα ψάρια που πρόκειται να βράσουν σε αυτό και το αφήνετε να βράζει για 15 περίπου λεπτά. Παίρνετε λίγο από αυτό το νερό καιδιαλύετε τον πελτέ. Ρίχνετε προσεκτικά τα ψάρια στην κατσαρόλα, τα αλατίζετε και τα βράζετε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα τους και να γίνει ένας πολύ πηχτός ζωμός. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, κινείτε οριζόντια την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρετε αμέσως.