Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 εσκαλόπ φρέσκο (ή καταψυγμένα) φουαγκρά πάπιας
Μπόλια αρνίσια
1 κονσέρβα 150 γρ. φουαγκρά entier
20 cl ζωμός κότας
50 cl κρασί Port
Λίπος χήνας
1 σκελ. σκόρδου ψιλοκομμένη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος, αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Κόβουμε το φουαγκρά σε μικρούς κύβους.
Προσθέτουμε σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε την μπόλια σε ένα τραπέζι και την κόβουμε σε τετράγωνα 6 εκ.γεμίζουμε τα καρεδάκια με το μίγμα και τα τυλίγουμε.
Τα σοτάρουμε σε λίπος χήνας μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα διατηρούμε ζεστά.
Σε λίπος χήνας, πάλι, και σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα εσκαλόπ φουαγκρά, 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ακουμπάμε με προσοχή πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε το Port σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε μέχρι να μειωθεί κατά το 1/3.
Προσθέτουμε το ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Βάζουμε από μια φέτα φουαγκρά και μια γεμιστή μπόλια σε κάθε πιάτο και γαρνίρουμε με τη σάλτσα.
(Συvταγή του οίκου Rougie, προσαρμοσμένη στις ελληνικές συνθήκες).
Γιατί άραγε το φουαγκρά είναι τόσο επιθυμητό, τι το κάνει συνώνυμο της γαστρονομικής πολυτέλειας;