Follow us

Μπαρμπούνια σε αμπελόφυλλα με βινεγκρέτ φρέσκιας τομάτας

Μπαρμπούνια σε αμπελόφυλλα με βινεγκρέτ φρέσκιας τομάτας

Υλικά

Υλικά

8 μπαρμπούνια μεσαίου μεγέθους

Φρέσκα αμπελόφυλλα

3 μεγάλες ντομάτες

140 ml ελαιόλαδο

20 ml ξίδι από φραμπουάζ

Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε από λέπια και εντόσθια τα ψάρια.

Αχνίζουμε τα αμπελόφυλλα για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό.

Τα στεγνώνουμε σε μια πετσέτα.

Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα τυλίγουμε με τα αμπελόφυλλα.

Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C, για 20 με 25 λεπτά, περίπου.

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο ξίδι φραμπουάζ.

Σερβίρουμε περιχύνοντας τα μπαρμπούνια με τη βινεγκρέτ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.