Φουαγκρά πάπιας με σάλτσα port

Φουαγκρά πάπιας με σάλτσα port

Γιατί άραγε το φουαγκρά είναι τόσο επιθυμητό, τι το κάνει συνώνυμο της γαστρονομικής πολυτέλειας;

Υλικά (για 4 άτομα)
4 εσκαλόπ φρέσκο (ή καταψυγμένα) φουαγκρά πάπιας
Μπόλια αρνίσια
1 κονσέρβα 150 γρ. φουαγκρά entier
20 cl ζωμός κότας
50 cl κρασί Port
Λίπος χήνας
1 σκελ. σκόρδου ψιλοκομμένη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος, αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Κόβουμε το φουαγκρά σε μικρούς κύβους. Προσθέτουμε σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε την μπόλια σε ένα τραπέζι και την κόβουμε σε τετράγωνα 6 εκ. Γεμίζουμε τα καρεδάκια με το μίγμα και τα τυλίγουμε. Τα σοτάρουμε σε λίπος χήνας μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα διατηρούμε ζεστά. Σε λίπος χήνας, πάλι, και σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα εσκαλόπ φουαγκρά, 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ακουμπάμε με προσοχή πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε το Port σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε μέχρι να μειωθεί κατά το 1/3. Προσθέτουμε το ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Βάζουμε από μια φέτα φουαγκρά και μια γεμιστή μπόλια σε κάθε πιάτο και γαρνίρουμε με τη σάλτσα.
(Συvταγή του οίκου Rougie, προσαρμοσμένη στις ελληνικές συνθήκες).

Acqua Panna & San Pellegrino - Κορυφώνουν την απόλαυση
του φαγητού με το κρασί

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλες οι συνταγές του αθηνόραμαumami.gr θα συνοδεύονται από πρόταση που θα περιλαμβάνει όλα τα κρασιά που ταιριάζουν με το συγκεκριμένο πιάτο. Ήδη η εν λόγω υπηρεσία είναι διαθέσιμη για πολλές συνταγές. Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της οφείλεται στο μεγάλο όγκο δουλειάς που απαιτείται. Ζητάμε την κατανόησή σας.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Ταλαγάνι - Δημιούργημα της φύσης και της ανθρώπινης αξιοσύνης

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen