Καρότα γλασαρισμένα με μέλι και πορτοκάλι

Καρότα γλασαρισμένα με μέλι και πορτοκάλι
υλικά
1 κ. καρότα βιολογικά, μέτρια
1/2 φλ.τσ. μέλι
1 μεγάλο πορτοκάλι, το ξύσμα (σε χοντρό τρίφτη) και το χυμό
5 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
λίγο ξερό εστραγκόν
μείγμα πιπεριών από μύλο
αλάτι 

παρασκευή

Καθαρίζουμε τα καρότα ξύνοντάς τα εξωτερικά και τα κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ. Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει αρκετά, όχι να μαυρίσει. Ρίχνουμε τα καρότα και τα ανακατεύουμε 1'-2'. Προσθέτουμε το μέλι, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τα καρότα να σιγοβράσουν χωρίς σκέπασμα μέχρι να μαλακώσουν, γύρω στη μία ώρα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Προς το τέλος προσθέτουμε το εστραγκόν, ρίχνουμε αρκετό μείγμα πιπεριών από μύλο και σερβίρουμε.


Acqua Panna & San Pellegrino - Κορυφώνουν την απόλαυση
του φαγητού με το κρασί

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλες οι συνταγές του αθηνόραμαumami.gr θα συνοδεύονται από πρόταση που θα περιλαμβάνει όλα τα κρασιά που ταιριάζουν με το συγκεκριμένο πιάτο. Ήδη η εν λόγω υπηρεσία είναι διαθέσιμη για πολλές συνταγές. Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της οφείλεται στο μεγάλο όγκο δουλειάς που απαιτείται. Ζητάμε την κατανόησή σας.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Ταλαγάνι - Δημιούργημα της φύσης και της ανθρώπινης αξιοσύνης

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen