Κολοκυθόσουπα

Κολοκυθόσουπα

Κολοκυθόσουπα (Εστιατόριο Spoon, Παρίσι)

Υλικά (για 4 άτομα)
Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
2 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
500 γρ. κίτρινη κολοκύθα
250 mI κρέμα γάλακτος
500 mI ζωμός κρέατος
Αλάτι και πιπέρι
4 κ.σ. άγλυκη σαντιγί

Παρασκευή

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε ελάχιστο λάδι να κάψει, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει. Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα και ξύνουμε με προσοχή το εσωτερικό της, για να αφαιρέσουμε τους σπόρους και τις κλωστές. Κόβουμε μία φέτα, πάχους 1 εκ., και την αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε την υπόλοιπη κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν επί 10 λεπτά. Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα, ανακατεύοντας και, στη συνέχεια, το ζωμό. Σιγοβράζουμε το μίγμα επί 20 λεπτά, ανακατεύοντας το συχνά. Κόβουμε τη φέτα της κολοκύθας που έχουμε κρατήσει σε κυβάκια, πλευράς 1 εκ., και τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστο λάδι, προσθέτοντάς τους αλάτι και πιπέρι. Όταν ροδίσουν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ και τη σουρώνουμε σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε μπεν-μαρί, για να ξαναζεστάνουμε καλά τη σούπα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, εάν χρειάζεται. Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε κάθε πιάτο μια στρώση από τα τηγανισμένα κομματάκια κολοκύθας, τους προσθέτουμε από 1 κ.σ. άγλυκη σαντιγί και τα περιχύνουμε με τη ζεστή σούπα.

Acqua Panna & San Pellegrino - Κορυφώνουν την απόλαυση
του φαγητού με το κρασί

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλες οι συνταγές του αθηνόραμαumami.gr θα συνοδεύονται από πρόταση που θα περιλαμβάνει όλα τα κρασιά που ταιριάζουν με το συγκεκριμένο πιάτο. Ήδη η εν λόγω υπηρεσία είναι διαθέσιμη για πολλές συνταγές. Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της οφείλεται στο μεγάλο όγκο δουλειάς που απαιτείται. Ζητάμε την κατανόησή σας.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Ταλαγάνι - Δημιούργημα της φύσης και της ανθρώπινης αξιοσύνης

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen