Υλικά
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά Υλικά
300 γρ. χοιρινό κιμά
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
1 μέτριος ανανάς φρέσκος, καθαρισμένος και κομμένος σε χοντρές φέτες
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
¼ φλ. σος ταρτάρ
4 φέτες τυρί έμενταλ ή τσένταρ ή γκούντα
4 μαρουλόφυλλα
4 ψωμάκια για μπέργκερς
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τους κιμάδες, την κέτσαπ, το σκόρδο σε σκόνη και αλατοπίπερο και πλάθουμε τέσσερα μπέργκερς.
Ψήνουμε τα μπέργκερς για 5-8 λεπτά από κάθε μεριά σε λαδωμένη σχάρα.
Αλείφουμε τις φέτες του ανανά και τις φέτες του κρεμμυδιού με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στη σχάρα.
Ψήνουμε και τα ψωμάκια κομμένα στα δύο με την κομμένη μεριά προς τα κάτω.
Αλείφουμε κάθε μισό ψωμάκι με σος ταρτάρ, ακουμπάμε ένα μαρουλόφυλλο, το μπέργκερ, μια φέτα τυρί, μια φέτα ανανά και μια φέτα κρεμμύδι και καλύπτουμε με το άλλο μισό ψωμάκι.
Σερβίρουμε αμέσως.
A.T.