Υλικά
1.200 γρ. σαλάχιΥλικά
3 μεγάλα φινόκια
1500 γρ. άγρια χόρτα του βουνού
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
ε. π. ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού (όσος θέλουμε)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, βράζουμε και σουρώνουμε τα χόρτα.
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε το σαλάχι και το κόβουμε σε μερίδες.
Καθαρίζουμε το φινόκιο και χωρίζουμε τα φύλλα του αφήνοντάς τα ολόκληρα.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μαζί το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε γύρω στα 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα χόρτα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή), βάζουμε το σαλάχι και το σκεπάζουμε με ζωμό λαχανικών και 1 κ.σ ελαιόλαδο.
Όταν μισοβράσει ρίχνουμε το φινόκιο.
Όταν αποβράσει, προσθέτουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά που έχουμε στο τηγάνι, ρίχνουμε όσο λεμόνι θέλουμε, κουνάμε μερικές φορές την κατσαρόλα να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε.
*Η συνταγή είναι της Άννας Πασσά από το "Ουζερί του Λάκη".