Follow us

Τριφτό Νάξου (πιλάφι με σιτάρι)

Τριφτό Νάξου (πιλάφι με σιτάρι)

Υλικά

Υλικά

1 φλ. σιτάρι κομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 ντομάτες

λάδι αλάτι πιπέρι

ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αποβραδίς βάζουμε το σιτάρι να φουσκώσει σε κρύο νερό επί 8 ώρες περίπου.

Αφού φουσκώσει, το ξεπλένουμε και σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε 7 φλιτζάνια νερό και το σιτάρι και βράζουμε μέχρι να γίνει πιλάφι, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες σε κύβους.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε και τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη (προαιρετικά).

Αφού γίνει η σάλτσα, προσθέτουμε το πιλάφι από το σιτάρι και σιγοβράζουμε γιά 5 λεπτά ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.

Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Δημήτρη Ευάγ.

Παπαδόπουλου "Ξερολιθιές της γεύσης- Παράδοση και γαστρονομία της Νάξου", εκδόσεις Ίνδικτος.

Παπαδόπουλου "Ξερολιθιές της γεύσης- Παράδοση και γαστρονομία της Νάξου", εκδόσεις Ίνδικτος.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.