Follow us

Σκουμπρί γεμιστό με λεμόνι, βότανα και μπαχαρικά στο φούρνο

Σκουμπρί γεμιστό με λεμόνι, βότανα και μπαχαρικά στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

4 μέτρια σκουμπριά (250 γρ./το ένα περίπου) ή 2 μεγάλα σκουμπριά (500 γρ./το ένα περίπου)

150 γρ. λευκό κρασί

4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ρίγανη τριμμένη

1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο

1 κ.γ. κύμινο τριμμένο

4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

2 μέτρια λεμόνια σε λεπτές φέτες

Χυμός 1 λεμονιού

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε το σκουμπρί από τα εντόσθια.

Το ανοίγουμε στα δύο κόβοντάς το οριζοντίως από τη μεριά της ράχης (δεν το χωρίζουμε) βάζουμε το μαχαίρι πάνω από το κόκαλο και κόβουμε τη σάρκα μέχρι την ουρά.

Περνάμε το μαχαίρι κάτω από το κόκκαλο και κόβουμε πάλι τη σάρκα οριζοντίως.

Κόβουμε την ουρά και αφαιρούμε το κόκκαλο.

Αλατίζουμε και ραντίζουμε με το μισό χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε σε μπολ το σκόρδο, τη φρυγανιά, τον κόλιανδρο, το κύμινο, τη ρίγανη και τον μαϊντανό.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Πλένουμε πολύ καλά και σκουπίζουμε τα λεμόνια.

Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Βράζουμε τις σελινόριζες ίσα-ίσα να μαλακώσουν, τις περνάμε από κρύο νερό και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους.

Τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν.

Μοιράζουμε το μείγμα του σκόρδου και των μπαχαρικών στη μια μεριά του κάθε σκουμπριού.

Αραδιάζουμε επάνω τις φέτες του λεμονιού αφού βγάλουμε τα κουκούτσια.

Καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι του σκουμπριού, κάνουμε χαρακιές με ένα κοφτερό μαχαίρι και δένουμε κατά μήκος με λευκό βαμβακερό σπάγκο.

Τακτοποιούμε τα ψάρια σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.

Τοποθετούμε τριγύρω τη σελινόριζα και το μήλο και αλατοπιπερώνουμε.

Ραντίζουμε με λεμόνι και ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 30 λεπτά.

Για να σερβίρουμε κόβουμε τον σπάγκο και σερβίρουμε τα ψάρια μαζί με τη γέμιση.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.