Υλικά
30 ρόγες μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσι Υλικά
3 κ.σ. μπράντι
10 φύλλα φρέσκο δυόσμο
Για τα μίνι πανκέικς
1 αβγό
1 φλ. γάλα
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
Για τη γαρνιτούρα
Ανθόμελο
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα σταφύλια να μαριναρισθούν στο μπράντι και στον δυόσμο για 2 ώρες.
Τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τα μίνι πανκέικς: χτυπάμε ελαφρά τα αβγά σε μπολ.
Προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το μπέικινγκ πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Καρφώνουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο σε ένα πιρούνι και το περνάμε επάνω στην επιφάνεια ενός μικρού αντικολλητικού τηγανιού, που έχουμε βάλει να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε 1 κ.σ χυλό και κινούμε κυκλικά το τηγανάκι να απλωθεί λίγο. Μόλις η επιφάνεια αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες, γυρνάμε το πανκέικ με μία σπάτουλα από την άλλη μεριά.
Πρέπει να έχουν ένα έντονο καστανό χρώμα αλλά προσέχουμε να μην αρπάξουν.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Περνάμε εναλλάξ σε καλαμάκια 1-2 ρόγες σταφυλιού και 1 πανκέικ.
Ραντίζουμε με το ανθόμελο ζεσταμένο και σερβίρουμε αμέσως.
A.T.