Follow us

Κρέμα από φρέσκο χυμό σταφυλιού

Κρέμα από φρέσκο χυμό σταφυλιού

Υλικά

Υλικά

6 φλ. φρεσκοστυμμένος χυμός από λευκά σταφύλια

6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 4 κ.σ. κορνφλάουρ

5 κ.σ. μέλι

Για τη γαρνιτούρα

Ολόκληρες ρόγες από λευκό σταφύλι χωρίς κουκούτσι

λευκά αμύγδαλα λεπτοκομμένα

μπισκοτάκια

φρέσκα φύλλα λουΐζας

Εκτέλεση

Διαλύουμε καλά το αλεύρι ή το κορνφλάουρ στο 1 φλ.

χυμό.

Ρίχνουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πάλι καλά.

Μεταφέρουμε την κρέμα σε ποτήρια ή σε μπολάκια, αφήνουμε να κρυώσει, γαρνίρουμε με τις ρόγες του σταφυλιού και τα αμύγδαλα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Όταν έλθει η ώρα να σερβίρουμε γαρνίρουμε με τα φρέσκα φύλλα λουΐζας και αν θέλουμε προσφέρουμε μαζί μπισκοτάκια.

A.T.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.