Follow us

Ρυζόγαλο vegan με γάλα αμυγδάλου και σαφράν

Ρυζόγαλο vegan με γάλα αμυγδάλου και σαφράν

Υλικά

Υλικά

100 γρ. ρύζι

300 ml νερό

1 πρέζα αλάτι

1 lt γάλα αμυγδάλου πολύ καλής ποιότητας

150  γρ. ζάχαρη

3 κουταλιές κορν φλάουρ

1 κ.γ. σαφράν

2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε το σαφράν να μουσκεύει σε 1 φλιτζάνι από το γάλα.

Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.

Αν δεν απορροφηθεί τελείως το νερό, το σουρώνουμε.

Διαλύουμε το κορνφλάουρ στο φλιτζάνι με το γάλα που μουσκεύουμε το σαφράν.

Ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε το γάλα με το κορνφλάουρ και το σαφράν και βράζουμε άλλα 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.

Μοιράζουμε σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το ρυζόγαλο στο ψυγείο για 4 ώρες.

Λίγο πριν σερβίρουμε, στολίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.A.T.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.