Υλικά
100 γρ. ρύζιΥλικά
300 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
1 lt γάλα αμυγδάλου πολύ καλής ποιότητας
150 γρ. ζάχαρη
3 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κ.γ. σαφράν
2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
Εκτέλεση
Βάζουμε το σαφράν να μουσκεύει σε 1 φλιτζάνι από το γάλα.
Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Αν δεν απορροφηθεί τελείως το νερό, το σουρώνουμε.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ στο φλιτζάνι με το γάλα που μουσκεύουμε το σαφράν.
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα με το κορνφλάουρ και το σαφράν και βράζουμε άλλα 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Μοιράζουμε σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το ρυζόγαλο στο ψυγείο για 4 ώρες.
Λίγο πριν σερβίρουμε, στολίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.A.T.