Follow us

Μπανάνες τηγανητές με κουρκούτι (vegan)

Μπανάνες τηγανητές με κουρκούτι (vegan)

Υλικά

10 ώριμες μπανάνες
Για το κουρκούτι
½ φλ. ρυζάλευρο
½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. κοφτό μπέικινγκ πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 γερή πρέζα αλάτι
Χυμός 1 λεμονιού
⅓ φλ. ζάχαρη άχνη
⅓ φλ. κορνφλάουρ
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε βαρύ μπολ χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά για το κουρκούτι μέχρι να έχουμε έναν πολύ λείο, παχύρευστο χυλό. Τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε σε μπολ το ρυζάλευρο και την άχνη ζάχαρη. Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις ραντίζουμε με λεμόνι και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα ριζάλευρο-άχνη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι (όχι να καπνίσει). Βουτάμε μια-μια τις μπανάνες στο χυλό, τις βγάζουμε στραγγιστά με πιρούνι και τις τηγανίζουμε μέχρι να κάνουν μια χρυσοκάστανη κρούστα. Τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις γαρνίρουμε με το σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας.

A.T.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.