Follow us

Ντοματόρυζο με άγρια μανιτάρια και γραβιέρα Νάξου

Ντοματόρυζο με άγρια μανιτάρια και γραβιέρα Νάξου

Υλικά

Υλικά

360 γρ. ρύζι τ. Καρολίνα

120 γρ. εσαλότ ή φρέσκα κρεμμυδάκια

500 γρ. ζωμός από κοτόπουλο         

100 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

1 ½  φλ. λευκό ξηρό κρασί

50 ml ελαιόλαδο         

Ξύσμα 1 λεμονιού 

150 γρ. γραβιέρα Νάξου σε φλούδες

40 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 φούχτα φρέσκος βασιλικός -τα φυλλαράκια

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα πορτσίνι στο κρασί ολόκληρη τη νύχτα.

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το κρασί που τα μουσκέψαμε.

Ετοιμάζουμε το ριζότο: σοτάρουμε τα εσαλότ ή το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.

Σβήνουμε με το κρασί που μουσκέψαμε τα πορτσίνι και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε λίγο-λίγο τον ζωμό του κοτόπουλου μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να γίνει το ριζότο.

Σοτάρουμε τα πορτσίνι στο ελαιόλαδο και το βούτυρο και τα προσθέτουμε στο ριζότο.

Ανακατεύουμε στο ριζότο τη γραβιέρα μέχρι να χυλώσει και σερβίρουμε αμέσως το φαγητό πασπαλισμένο με τον βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού.

Η συνταγή είναι από το εστιατόριο 520 της Νάξου.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.