Υλικά
500 γρ. φρέσκα μύδιαΥλικά
40 γρ. φρέσκια ρίζα πιπερόριζας (τζίντζερ) ψιλοκομμένη
Λίγο μπούκοβο (ανάλογα πόσο καυτερό θέλουμε το φαγητό)
1 σκελίδα σκόρδο
60 γρ. κρεμμύδι ξερό
100 ml λευκό ξηρό κρασί
50 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
Χυμός απο 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα μύδια καθαρισμένα, πλυμένα. Αχνίζουμε και πετάμε όσα δεν ανοίξουν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πιπερόριζα και το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.
Εκτέλεση
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα μύδια καθαρισμένα, πλυμένα.
Αχνίζουμε και πετάμε όσα δεν ανοίξουν.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πιπερόριζα και το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.Η συνταγή είναι από το εστιατόριο 520 της Νάξου.