Follow us

Αχνιστά μύδια με μπούκοβο και πιπερόριζα (τζίντζερ)

Αχνιστά μύδια με μπούκοβο και πιπερόριζα (τζίντζερ)

Υλικά

Υλικά

500 γρ. φρέσκα μύδια

40 γρ. φρέσκια ρίζα πιπερόριζας (τζίντζερ) ψιλοκομμένη

Λίγο μπούκοβο (ανάλογα πόσο καυτερό θέλουμε το φαγητό)

1 σκελίδα σκόρδο

60 γρ. κρεμμύδι ξερό

100 ml λευκό ξηρό κρασί

50 ml ελαιόλαδο

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

Χυμός απο 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα μύδια καθαρισμένα, πλυμένα. Αχνίζουμε και πετάμε όσα δεν ανοίξουν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πιπερόριζα και το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.

Εκτέλεση

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα μύδια καθαρισμένα, πλυμένα.

Αχνίζουμε και πετάμε όσα δεν ανοίξουν.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πιπερόριζα και το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.Η συνταγή είναι από το εστιατόριο 520 της Νάξου.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.