Τορτίγιας με πικάντικη γέμιση από σπανάκι

Τορτίγιας με πικάντικη γέμιση από σπανάκι
Υλικά
200 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και ψιλοκομμένο
8 τορτίγιας (ή μικρές πίτες για σουβλάκι)
150 γρ. τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα γλυκιά
150 γρ. ψημένο ή βρασμένο κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες
1 κ.γ. ταμπάσκο ή hot chilli sauce
Αλάτι

Εκτέλεση

Μεταφέρουμε το σπανάκι σε μπολ και το ανακατεύουμε με το κασέρι ή τη γραβιέρα, το ταμπάσκο ή την hot chilli sauce, δοκιμάζουμε το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, το αλείφουμε με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και ψήνουμε τις πίτες για 2-3 λεπτά από τη μια μεριά. Απλώνουμε μια γερή στρώση από το σπανάκι στην ψημένη μεριά κάθε πίτας και μοιράζουμε το κοτόπουλο.  Διπλώνουμε κάθε πίτα στα δύο και την ψήνουμε 2-3 λεπτά και από τις  δυο μεριές στο αντικολλητικό τηγάνι, αφού το αλείψουμε με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας πινέλο, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen