Follow us

Μάφινς αλμυρά με πιπεριές, μανιτάρια και τυρί

Μάφινς αλμυρά με πιπεριές, μανιτάρια και τυρί

Υλικά

Υλικά

2 μέτριες κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες

¾ φλ. φρέσκο σπανάκι

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα

2 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

6 αβγά

4 κ.σ. κοφτές κορνφλάουρ

2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

1 φλ. πικάντικη γραβιέρα τριμμένη

½ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλευρώνουμε μια φόρμα για μάφινς και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι ή ντύνουμε τις θήκες με τα ειδικά χαρτάκια.

Διαλύουμε πολύ καλά το κορνφλάουρ σε ⅓ φλ.

κρύο νερό.

Χτυπάμε καλά τα αβγά σε μεγάλο μπολ με τον αβγοδάρτη, ρίχνουμε το κορνφλάουρ και τη γραβιέρα και χτυπάμε πάλι, να ενωθούν τα υλικά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές, το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σπανάκι και τα μανιτάρια ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, ρίχνουμε τα λαχανικά στο μπολ με τα αβγά και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες της φόρμας των μάφινς (τις γεμίζουμε κατά τα ¾ διότι τα μάφινς θα φουσκώσουν).

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν γύρω στα 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.