Follow us

Τηγανιά με πιπεριές, λουκάνικα και μπίρα

Τηγανιά με πιπεριές, λουκάνικα και μπίρα

Υλικά

Υλικά

350 γρ. λουκάνικα χωριάτικα

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά

1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
1 μεγάλη πορτοκαλί πιπεριά κομμένη

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο

½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

5 πατάτες

1 κ.γ. ξερό θυμάρι
1 κ.γ. ξερή ρίγανη

⅓  κ.γ. πιπέρι καγιέν

Ξύσμα και χυμός ενός πορτοκαλιού.
½ φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. μπίρα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά.

Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια μήκους 10 εκ.

Κόβουμε τις πιπεριές σε έξι κάθετα κομμάτια και το κάθε κομμάτι στα δύο και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.

Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους 3 εκ..

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ από το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα λουκάνικα γυρίζοντάς τα από όλες τις μεριές.

Τα βγάζουμε στραγγιστά στην άκρη και καθαρίζουμε το τηγάνι.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες.

Τις βγάζουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.

Γυρίζουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το θυμάρι, τη ρίγανη και το πιπέρι καγιέν.

Ανεβάζουμε τη φωτιά, σβήνουμε με την μπίρα και μετά με τον χυμό πορτοκαλιού και μόλις εξατμισθούν, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε 2-3 φορές, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μείνει 5 λεπτά σκεπασμένο πριν σερβίρουμε.A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.