Follow us

Σουβλάκια με πατάτες, λουκάνικα και αρωματικά βότανα

Σουβλάκια με πατάτες, λουκάνικα και αρωματικά βότανα

Υλικά

Υλικά

15 πατατούλες baby

1 μεγάλο λουκάνικο ή σουτζούκι γύρω στα 300 γρ. (όχι καραμανλίδικο), κομμένο σε ροδέλες πάχους 4 χιλ.

3 κ.σ. μέλι

4 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια τα βάζουμε στο νερό μισή ώρα πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Πλένουμε σχολαστικά τις πατατούλες και τις βράζουμε για 6 λεπτά σε αλατισμένο νερό.

Τις στραγγίζουμε, τις περνάμε από κρύο νερό, τις στραγγίζουμε πάλι και τις κόβουμε στη μέση.

Βάζουμε σε μπολ το μέλι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον άνηθο και τα ⅔ από τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη.

Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τις πατατούλες και τα λουκάνικα και ανακατεύουμε να αλειφτούν καλά με τη σάλτσα.

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 180ο C (ή ετοιμάζουμε κάρβουνα).

Περνάμε εναλλάξ τις πατατούλες και τα λουκάνικα στα σουβλάκια ξεκινώντας και τελειώνοτας με ένα κομμάτι πατατούλα.

Βάζουμε τα σουβλάκια σε ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά γυρίζοντας τα σουβλάκι 1 -2 φορές.

Σερβίρουμε αμέσως τα σουβλάκια πασπαλισμένα με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.