Follow us

Mύδια τηγανητά

Mύδια τηγανητά

Υλικά

Υλικά

20 μύδια φρέσκα ψίχα

αλεύρι

ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα μύδια σ’ ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν πολύ καλά και να φύγει το υγρό τους.

Βάζουμε μέσα σε ένα μπολ το ανάλογο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τα μύδια που πρέπει να καλυφθούν παντού από αλεύρι.

Τα πιάνουμε και τα ενώνουμε δυο-δυο ή τρία-τρία, ανάλογα με το μέγεθος.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στους 180ο C και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα, τα αλατίζουμε και τα σερβίρουμε αμέσως.

*Συνταγή από την ταβέρνα "Καπετάν Μανώλης", στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.