Follow us

Μπράουνις με κρέμα και γλυκό κεράσι

Μπράουνις με κρέμα και γλυκό κεράσι

Υλικά

Υλικά

Για τα μπράουνις

250 γρ. κουβερτούρα 

250 γρ. βούτυρο

120 γρ. αλεύρι

4 αβγά

80 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα

750 γρ. τυρί κρέμα

¾ φλ. ζάχαρη άχνη

½ φλ.κρέμα γάλακτος

Για γαρνιτούρα

Γλυκό του κουταλιού κεράσι*

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα μπράουνις: λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν-μαρί.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Ελέγχουμε με θερμόμετρο τη θερμοκρασία να μην υπερβεί τους 60°C.

Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν.

Αφήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο και το μείγμα κουβερτούρα-βούτυρο, ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Αφήνουμε το μείγμα να μείνει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, μεταφέρουμε τον χυλό σε βουτυρωμένο και ελαφρά αλευρωμένο ορθογώνιο ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε, μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζουμε την κρέμα: βάζουμε σε μπολ το τυρί, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά.

Απλώνουμε την κρέμα σε παχιά στρώση επάνω στα μπράουνις και στολίζουμε με το γλυκό κεράσι.

*Αν θέλουμε να φτιάξουμε μόνοι μας μια ωραία μαρμελάδα, που αφήνει τα κεράσια ολόκληρα, η συνταγή υπάρχει εδώ.

Α.Τ.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ελέγχουμε με θερμόμετρο τη θερμοκρασία να μην υπερβεί τους 60°C. Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν. Αφήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο και το μείγμα κουβερτούρα-βούτυρο, ανακατεύοντας με σπάτουλα. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, μεταφέρουμε τον χυλό σε βουτυρωμένο και ελαφρά αλευρωμένο ορθογώνιο ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζουμε την κρέμα: βάζουμε σε μπολ το τυρί, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά. Απλώνουμε την κρέμα σε παχιά στρώση επάνω στα μπράουνις και στολίζουμε με το γλυκό κεράσι. Α.Τ.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.