Υλικά
Για τα μπράουνιςΥλικά
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
120 γρ. αλεύρι
4 αβγά
80 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα
750 γρ. τυρί κρέμα
¾ φλ. ζάχαρη άχνη
½ φλ.κρέμα γάλακτος
Για γαρνιτούρα
Γλυκό του κουταλιού κεράσι*
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα μπράουνις: λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν-μαρί.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Ελέγχουμε με θερμόμετρο τη θερμοκρασία να μην υπερβεί τους 60°C.
Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν.
Αφήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο και το μείγμα κουβερτούρα-βούτυρο, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Αφήνουμε το μείγμα να μείνει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, μεταφέρουμε τον χυλό σε βουτυρωμένο και ελαφρά αλευρωμένο ορθογώνιο ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε, μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζουμε την κρέμα: βάζουμε σε μπολ το τυρί, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά.
Απλώνουμε την κρέμα σε παχιά στρώση επάνω στα μπράουνις και στολίζουμε με το γλυκό κεράσι.
*Αν θέλουμε να φτιάξουμε μόνοι μας μια ωραία μαρμελάδα, που αφήνει τα κεράσια ολόκληρα, η συνταγή υπάρχει εδώ.
Α.Τ.