Follow us

Αρνί με το σπανάκι (Τρόντσικος κον Κάρνε, του σεφ Νίκου Φωτιάδη)

Αρνί με το σπανάκι (Τρόντσικος κον Κάρνε, του σεφ Νίκου Φωτιάδη)

Υλικά

Υλικά

1 ½ κ. αρνάκι

1 κ. σπανάκι με μεγάλα φύλλα

½ ματσάκι άνηθο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 λεμόνι

¾ φλ. ελαιόλαδο

αλάτι. πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε, το αλατίζουμε και το αφήνουμε σε τρυπητό για μια ώρα.

Το πλένουμε ξανά και από κάθε μερίδα κόβουμε μερικά μικρότερα κομμάτια ψαχνό.

Καίμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα (να μην καπνίσει) και ροδίζουμε το κρέας χωρίς τα μικρά κομμάτια.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματίζουμε το σπανάκι σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά.

Κρατάμε στην άκρη μερικά φύλλα ολόκληρα.

Βάζουμε τα κοτσάνια, σε “καθιστή” κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) και από πάνω τοποθετούμε το υπόλοιπο σπανάκι μαζί με τις μερίδες του κρέατος που έχουμε σοτάρει.

Τυλίγουμε τα μικρά κομματάκια κρέατος με τα ολόκληρα φύλλα από το σπανάκι και τα στρώνουμε δίπλα στις μερίδες του κρέατος.

Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιού και λίγο ακόμη λάδι, αν θέλουμε.

Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά, χωρίς ανακάτεμα, μέχρι να βράσει καλά το κρέας.

Αν χρειαστεί να ανακατέψουμε, θα κουνήσουμε προσεκτικά την κατσαρόλα.

Σερβίρουμε τοποθετώντας σε κάθε πιάτο μια μερίδα κρέας, κομματάκια από το κρέας που είναι τυλιγμένο με το σπανάκι και σπανάκι.

(Σημ.

φαγητό από τη σεφαραδίτικη κουζίνα).

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.