Follow us

Μυρωδάτοι χταποδοκεφτέδες με λαδολέμονο μαστίχας και σιναπιού (του σεφ Νίκου Φωτιάδη)

Μυρωδάτοι χταποδοκεφτέδες με λαδολέμονο μαστίχας και σιναπιού (του σεφ Νίκου Φωτιάδη)

Υλικά

Υλικά

Για τους χταποδοκεφτέδες

1 κ. χταπόδι

1 αβγό

2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο τριμμένα σε σκόνη

1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο

100 γρ. τζίντζερ τριμμένο

½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα

 ¼ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

¼ του μάτσου μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κ.σ. φρυγανιά

1 φλ. αλεύρι

50 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Για τη σάλτσα

½ κ.γ. μαστίχα τριμμένη

200 ml ελαιόλαδο

2 κ.σ. σιναπόσποροι

80 ml χυμό λεμονιού

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τους κεφτέδες: σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και ξίδι βάζουμε το χταπόδι μας να βράσει για 10 λεπτά.

Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι ή το περνάμε από μηχανή του κιμά.

Βάζουμε όλα τα υλικά για τους χταποδοκεφτέδες σε ένα βαθύ σκεύος και τα ζυμώνουμε καλά.

Αφήνουμε στο ψυγείο να ενσωματωθούν οι γεύσεις και μετά το πλάθουμε σε κεφτέδες και τους τηγανίζουμε ή τους ψήνουμε στη σχάρα.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα.

Για να σερβίρουμε, περιχύνουμε τους χταποδοκεφτέδες με το αρωματισμένο λαδολέμονο και συνοδεύουμε με μια μικρή σαλάτα.

Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι ή το περνάμε από μηχανή του κιμά.

Βάζουμε όλα τα υλικά για τους χταποδοκεφτέδες σε ένα βαθύ σκεύος και τα ζυμώνουμε καλά.

Αφήνουμε στο ψυγείο να ενσωματωθούν οι γεύσεις και μετά το πλάθουμε σε κεφτέδες και τους τηγανίζουμε ή τους ψήνουμε στη σχάρα.

Για να σερβίρουμε, περιχύνουμε τους χταποδοκεφτέδες με το αρωματισμένο λαδολέμονο και συνοδεύουμε με μια μικρή σαλάτα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.