Υλικά
Για τους χταποδοκεφτέδεςΥλικά
1 κ. χταπόδι
1 αβγό
2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο τριμμένα σε σκόνη
1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
100 γρ. τζίντζερ τριμμένο
½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
¼ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
¼ του μάτσου μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. φρυγανιά
1 φλ. αλεύρι
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Για τη σάλτσα
½ κ.γ. μαστίχα τριμμένη
200 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. σιναπόσποροι
80 ml χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τους κεφτέδες: σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και ξίδι βάζουμε το χταπόδι μας να βράσει για 10 λεπτά.
Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι ή το περνάμε από μηχανή του κιμά.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τους χταποδοκεφτέδες σε ένα βαθύ σκεύος και τα ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο να ενσωματωθούν οι γεύσεις και μετά το πλάθουμε σε κεφτέδες και τους τηγανίζουμε ή τους ψήνουμε στη σχάρα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα.
Για να σερβίρουμε, περιχύνουμε τους χταποδοκεφτέδες με το αρωματισμένο λαδολέμονο και συνοδεύουμε με μια μικρή σαλάτα.