Follow us

Καβουροπίλαφο (του σεφ Νίκου Φωτιάδη)

Καβουροπίλαφο (του σεφ Νίκου Φωτιάδη)

Υλικά

Υλικά

2 καβούρια μπλε

⅓ φλ. πράσο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο

½ φινόκιο σε καρεδάκια

¼ πιπεριά πράσινη σε καρεδάκια

¼ πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια

100 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα

½ ποτήρι ούζο

½ ποτήρι κρασί λευκό

50 γρ. βούτυρο

100 ml ελαιόλαδο

200 ml ζωμός κότας

200 γρ. ρύζι για ριζότο

50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καβούρια αφαιρώντας το κάτω μέρος και βγάζοντας την άμμο και τα εντόσθια.

Τα κόβουμε στα τέσσερα και κρατάμε αν θέλουμε το καπάκι για ντεκόρ.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το φινόκιο και τα σοτάρουμε.

Προσθέτουμε το ρύζι, πλυμένο, μουσκεμένο και καλά στραγγισμένο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας κολλήσει.

Σβήνουμε με το ούζο και το κρασί, αφήνουμε να πιεί τα υγρά, συμπληρώνουμε με τον ζωμό κότας και τα ντοματάκια.Ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό.

Βάζουμε μέσα τα καβούρια, τις πιπεριές, τον κόλιανδρο, προσθέτουμε το τυρί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.