Υλικά
4 ροδέλες καβουρμά βοδινόΥλικά
4 αβγά
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 πιπεριές πράσινες καυτερές ψιλοκομμένες
300 γρ. χόρτα (ραδίκια, βλίτα, σπανάκι,
ασκόλυμπροι, λαχανίδες, γλιστρίδα, ζοχοί ή όποιο άλλο χόρτο είναι της
εποχής)
½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
1/3 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 φλ. μάραθο ψιλοκομμένο
πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρηχή και φαρδιά βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο να τσιγαριστούν.
Προσθέτουμε τα χόρτα, καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα -όσα είναι μεγάλα.
Ανακατεύουμε, αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε τις πιπεριές.
Αφήνουμε αρχικά να πιουν τα υγρά τους και στη συνέχεια να τσιγαριστούν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε σαγανάκι, βάζουμε επάνω τον καβουρμά κομμένο σε χοντρά κομμάτια και κάνουμε μια «φωλιά” (λακουβίτσα) στο κέντρο των χορταρικών.
Σπάμε ένα αβγό μάτι στη λακουβίτσα και βάζουμε στο φούρνο, προθερμασμένο στους 180οC, μέχρι να ψηθούν τααβγά και ο καβουρμάς.