Υλικά
1 κ. σκυλάκια (μικρά σκυλοψαράκια) ή σαλάχι (βάτος) Υλικά
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 ml χυμός λεμονιού +1 ολόκληρο λεμόνι σε φέτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια.
Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.
Τα βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι, τα σκεπάζουμε με νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Φέρνουμε σε βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Σημ.
με τον ίδιο τρόπο γίνονται και οι ουρίτσες πεσκανδρίτσας -στην Καβάλα τις λένε φαναροουρές- που χρειάζεται όμως να μαγειρευτούν περίπου 15 λεπτά.