Follow us

“Σκυλάκια” αχνιστά (του μεζεδοπωλείου "Παραλιακόν" από την κουζίνα της Καβάλας)

“Σκυλάκια” αχνιστά (του μεζεδοπωλείου "Παραλιακόν" από την κουζίνα της Καβάλας)

Υλικά

Υλικά

1 κ. σκυλάκια (μικρά σκυλοψαράκια) ή σαλάχι (βάτος)

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

150 ml χυμός λεμονιού +1 ολόκληρο λεμόνι σε φέτες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια.

Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Τα βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι, τα σκεπάζουμε με νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Φέρνουμε σε βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Σημ.

με τον ίδιο τρόπο γίνονται και οι ουρίτσες πεσκανδρίτσας -στην Καβάλα τις λένε φαναροουρές- που χρειάζεται όμως να μαγειρευτούν περίπου 15 λεπτά.

με τον ίδιο τρόπο γίνονται και οι ουρίτσες πεσκανδρίτσας -στην Καβάλα τις λένε φαναροουρές- που χρειάζεται όμως να μαγειρευτούν περίπου 15 λεπτά.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.