Υλικά
500 γρ. βλίτα Υλικά
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. σόγια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βλίτα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε μήκος 5 εκ.σε μεγάλο αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ½ φλ.
νερό και σιγοβράζουμε το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να σωθεί το υγρό.
Προσθέτουμε 5 κ.σ σησαμέλαιο και τους σιναπόσπορους, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς.
Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα βλίτα.
Μαγειρεύουμε 5 λεπτά ακόμα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη σόγια, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το φαγητό να χλιάνει και σερβίρουμε.
Α.Τ.