Follow us

Βλίτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και τζίντζερ

Βλίτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και τζίντζερ

Υλικά

Υλικά

500 γρ. βλίτα

4 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 κ.σ. σόγια

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βλίτα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε μήκος 5 εκ.σε μεγάλο αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ½ φλ.

νερό και σιγοβράζουμε το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να σωθεί το υγρό.

Προσθέτουμε 5 κ.σ σησαμέλαιο και τους σιναπόσπορους, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς.

Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα βλίτα.

Μαγειρεύουμε 5 λεπτά ακόμα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη σόγια, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε το φαγητό να χλιάνει και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.