Υλικά
500 γρ. πένες*Υλικά
3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους 1 εκ.
4 μέτριες ντομάτες
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου
⅓ φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεσποριάζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κύβους 1 εκ.
επάνω σε μπολ για να μαζεύουμε το υγρό τους.
Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι που τοποθετούμε επάνω σε μπολ για να στραγγίζουν.
Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας με τρυπητή κουτάλα.
Στο ίδιο ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πιπεριά και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Βράζουμε και σουρώνουμε τις πένες, κρατάμε ½ φλ.
από το νερό τους και τις ξαναγυρίζουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια το υγρό που έχουμε μαζέψει από τις ντομάτες και το υγρό που κρατήσαμε από τις πένες, μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά σε υψηλή φωτιά, και μεταφέρουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τις πένες.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλο τύπο ζυμαρικού, όπως τις βίδες της φωτογραφίας.
A.T.