Υλικά
8 μέτριες αγκινάρες Υλικά
500 γρ. αρνίσιος κιμάς
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
⅓ φλ. ελαιόλαδο
150 γρ. ρύζι καρολίνα
Χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. ξερό δυόσμο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αλατίζουμε ελαφρά το εσωτερικό τους και τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε μπολ τον κιμά, το ρύζι, τον μαϊντανό, την ντομάτα, την κανέλα και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αν η ζύμη μας φαίνεται πολύ πυκνή (σαν μπιφτέκι), προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο γάλα ή λίγο κρασί ή λίγο ντοματόζουμο.
Ξεπλένουμε τις αγκινάρες με κρύο νερό, τις στεγνώνουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε.
Τις γεμίζουμε μέχρι επάνω με τη γέμιση του κιμά, ρίχνουμε το ⅓ φλ.
ελαιόλαδο και ½ φλ.
ζωμό ή νερό σε “καθιστή” κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) ίσα να χωράει τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε σε κύκλο.
Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, φέρνουμε το φαγητό σε βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν οι αγκινάρες τρυφερές (να τρυπιούνται με μαχαίρι) αλλά να μην διαλυθούν.
Σερβίρουμε μαζί με το γιαούρτι ανακατεμένο με το ελαιόλαδο, τον δυόσμο και λίγο αλάτι.
A.T.