Follow us

Μυλοκόπι γιουβέτσι (του σεφ Δημήτρη Παμπόρη)

Μυλοκόπι γιουβέτσι (του σεφ Δημήτρη Παμπόρη)

Υλικά

Υλικά

1 μυλοκόπι 1200 γρ.

150 γρ. παρμεζάνα

150 ml κρέμα γάλακτος

½ μέτριο φινόκιο

500 γρ. κριθαράκι

1,5 lt  ψαρόζουμο

3 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

200 ml λευκό κρασί

2 καρότα χοντροκομμένα

1 κρεμμύδι

½ φλ. σελινόριζα

1 σφηνάκι ούζο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το ψαρόζουμο: καθαρίζουμε το ψάρι, πετάμε τα εντόσθια και τα βράγχια και κρατάμε τα κόκαλα.

Τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και λίγη σελινόριζα ή σέλινο.

Μόλις πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε 1,5 lt νερό και αφήνουμε τον ζωμό να βράσει σε δυνατή φωτιά για μισή ώρα περίπου.

Τον σουρώνουμε και μόλις κρυώσει προσθέτουμε το σχοινόπρασο και το χυμό του λάιμ.

Ετοιμάζουμε το κριθαράκι: σοτάρουμε το φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες, προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αλειφθεί καλά με λάδι.

Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε 1,5 lt νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει.

Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε δυνατά για να χυλώσει.

Ετοιμάζουμε το ψάρι: ζεσταίνουμε καλά σε τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε το ψάρι φιλεταρισμένο από τη μεριά του δέρματος.

Μόλις κάνει μία ωραία κρούστα, το γυρίζουμε από την άλλη μεριά και το τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια, το μεταφέρουμε σε ταψί και τελειώνουμε το ψήσιμό του στον προθερμασμένο φούρνο.

3-4 ΄λεπτα

Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε το κριθαράκι στα πιάτα, βάζουμε επάνω ένα φιλέτο ψαριού και γαρνίρουμε με ένα ντοματίνι κομμένο στη μέση.

Τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και λίγη σελινόριζα ή σέλινο.

Μόλις πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε 1,5 lt νερό και αφήνουμε τον ζωμό να βράσει σε δυνατή φωτιά για μισή ώρα περίπου.

Τον σουρώνουμε και μόλις κρυώσει προσθέτουμε το σχοινόπρασο και το χυμό του λάιμ.

Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε 1,5 lt νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει.

Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε δυνατά για να χυλώσει.

Μόλις κάνει μία ωραία κρούστα, το γυρίζουμε από την άλλη μεριά και το τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια, το μεταφέρουμε σε ταψί και τελειώνουμε το ψήσιμό του στον προθερμασμένο φούρνο.

3-4 ΄λεπτα

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.