Follow us

Φιλέτο λαβράκι σχάρας με τσιγαριαστά άγρια χόρτα και σάλτσα λεμονιού (του σεφ Νίκου Ισπυρούδη)

Φιλέτο λαβράκι σχάρας με τσιγαριαστά άγρια χόρτα και σάλτσα λεμονιού (του σεφ Νίκου Ισπυρούδη)

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

6 λαβράκια φρέσκα, περίπου 500γρ. καθένα

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ξερό κρεμμύδι λευκό

Από 200 γρ. σέσκουλα, βλίτα, αντίδια, ζοχούς, σταμναγκάθι, σπανάκι.

Από ½ ματσάκι μαϊντανό, άνηθο, μυρώνια, καυκαλίθρες

Λίγα φύλλα από φρέσκια λουΐζα

40 γρ. λιαστή ντομάτα

2 ντομάτες

30 γρ. πετιμέζι

3 λεμόνια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε από τα λέπια και τα εντόσθια τα λαβράκια.

Φιλετάρουμε τα ψάρια και βγάζουμε τα αγκάθια.

Για τα τσιγαριαστά άγρια χόρτα προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο σε μία φαρδιά κατσαρόλα.

Σοτάρουμε ελαφρώς το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένα, τη λιαστή ντομάτα και τη φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένες.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε κατά σειρά τα χόρτα -σέσκουλα, βλίτα, αντίδια, ζοχούς, σταμναγκάθι, σπανάκι, ανακατεύοντας τακτικά.

Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμόνι, πετιμέζι, και τον μαϊντανό, τον άνηθο, τα μυρώνια, τις καυκαλίθρες και τη λουΐζα ψιλοκομμένα.Για τη σάλτσα λεμονιού, ετοιμάζουμε ένα λαδολέμονο με λίγη μουστάρδα και ρίγανη.Για το σερβίρισμα, βάζουμε λίγα χόρτα στο πιάτο, τα δύο φιλέτα από το λαβράκι το οποία τα έχουμε ψήσει στο τηγάνι ή στη σχάρα και από πάνω ρίχνουμε το λαδολέμονο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.