Υλικά
6 λαβράκια φρέσκα, περίπου 500γρ. καθέναΥλικά για 6 άτομα
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι λευκό
Από 200 γρ. σέσκουλα, βλίτα, αντίδια, ζοχούς, σταμναγκάθι, σπανάκι.
Από ½ ματσάκι μαϊντανό, άνηθο, μυρώνια, καυκαλίθρες
Λίγα φύλλα από φρέσκια λουΐζα
40 γρ. λιαστή ντομάτα
2 ντομάτες
30 γρ. πετιμέζι
3 λεμόνια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από τα λέπια και τα εντόσθια τα λαβράκια.
Φιλετάρουμε τα ψάρια και βγάζουμε τα αγκάθια.
Για τα τσιγαριαστά άγρια χόρτα προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο σε μία φαρδιά κατσαρόλα.
Σοτάρουμε ελαφρώς το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένα, τη λιαστή ντομάτα και τη φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένες.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε κατά σειρά τα χόρτα -σέσκουλα, βλίτα, αντίδια, ζοχούς, σταμναγκάθι, σπανάκι, ανακατεύοντας τακτικά.
Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμόνι, πετιμέζι, και τον μαϊντανό, τον άνηθο, τα μυρώνια, τις καυκαλίθρες και τη λουΐζα ψιλοκομμένα.Για τη σάλτσα λεμονιού, ετοιμάζουμε ένα λαδολέμονο με λίγη μουστάρδα και ρίγανη.Για το σερβίρισμα, βάζουμε λίγα χόρτα στο πιάτο, τα δύο φιλέτα από το λαβράκι το οποία τα έχουμε ψήσει στο τηγάνι ή στη σχάρα και από πάνω ρίχνουμε το λαδολέμονο.