Υλικά
12 γαρίδες μεσαίου μεγέθουςΥλικά για 6 μερίδες
12 μύδια
12 κυδώνια
12 γυαλιστερές
12 χτένια
500 γρ. λινγκουίνι
1 φλ. ζωμός λαχανικών
½ σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. σιναπόσπορο
5-6 στήμονες κρόκου Κοζάνης
40 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 σφηνάκι ούζο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τις γαρίδες, τα μύδια, τα κυδώνια, τις γυαλιστερές και τα χτένια.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο.
Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, τους σπόρους μουστάρδας (σιναπόσπορο), τον κρόκο Κοζάνης και τα λιγκουίνι (τα οποία έχουμε βράσει αλ ντέντε σε μπόλικο αλατισμένο νερό), αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, προσθέτουμε στο τέλος το βούτυρο, ανακατεύουμε πάλι και σερβίρουμε.