Follow us

Παραδοσιακή τυρόπιτα στη σχάρα με φύλλο “περέκ”, πιπεριά Φλωρίνης και παστουρμά (του σεφ Νίκου Ισπυρούδη)

Παραδοσιακή τυρόπιτα στη σχάρα με φύλλο “περέκ”, πιπεριά Φλωρίνης και παστουρμά (του σεφ Νίκου Ισπυρούδη)

Υλικά

Υλικά για 10 μερίδες

Για το φύλλο περέκ

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αβγό

25 ml ελαιόλαδο

12 ml  ελαιόλαδο για το άλειμμα

2 κ.σ. βούτυρο

80 ml γάλα 3,5%

Φρέσκο θυμάρι

Αλάτι

Για τη γέμιση της πίτας

200 γρ. βαρελίσια φέτα  τριμμένη

200 γρ. ανθότυρο τριμμένο

200 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

50 γρ. παστουρμά ψιλοκομμένο

200 γρ. πάστα πιπεριάς Φλωρίνης

Για την πάστα πιπεριάς Φλωρίνης

300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ξεσποριασμένες και καθαρισμένες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

½ σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1/3 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 –3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το φύλλο: τοποθετούμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το βούτυρο λιωμένο και το αβγό στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε στη χαμηλή ταχύτητα με το γάντζο και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το θυμάρι και το αλάτι.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει το ζυμάρι από τα τοιχώματα του κάδου, οπότε είναι έτοιμο. Μεταφέρουμε την ζύμη σε μπασίνα και της δίνουμε το σχήμα μπάλας.

Αλείφουμε με το λάδι (για να μην πιάσει κρούστα), σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.Ετοιμάζουμε την πάστα πιπεριάς Φλωρίνης: ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο και τις πιπεριές Φλωρίνης.

Τοποθετούμε το καπάκι και αφήνουμε τη γέμιση να ψηθεί μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά σε πολύ χαμηλή φωτιά , περίπου μισή ώρα.

Στραγγίζουμε το μείγμα από τα υγρά του σε σουρωτήρι και μετά το περνάμε από το μίξερ μαζί με τον μαϊντανό, το σκόρδο και την πάπρικα.Ετοιμάζουμε τη γέμιση: ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπασίνα μέχρι να ενωθούν.Φτιάχνουμε τις πίτες: κόβουμε από τη ζύμη κομματάκια βάρους 70 γρ.

και τα ανοίγουμε με τον πλάστη.

Ψήνουμε τα φύλλα μας ελαφρώς στη σχάρα ή σε τηγάνι, γεμίζουμε το καθένα με τη γέμιση, διπλώνουμε στη μέση και ξαναψήνουμε για 20 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει το ζυμάρι από τα τοιχώματα του κάδου, οπότε είναι έτοιμο. Μεταφέρουμε την ζύμη σε μπασίνα και της δίνουμε το σχήμα μπάλας.

Αλείφουμε με το λάδι (για να μην πιάσει κρούστα), σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.Ετοιμάζουμε την πάστα πιπεριάς Φλωρίνης: ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο και τις πιπεριές Φλωρίνης.

Τοποθετούμε το καπάκι και αφήνουμε τη γέμιση να ψηθεί μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά σε πολύ χαμηλή φωτιά , περίπου μισή ώρα.

Στραγγίζουμε το μείγμα από τα υγρά του σε σουρωτήρι και μετά το περνάμε από το μίξερ μαζί με τον μαϊντανό, το σκόρδο και την πάπρικα.Ετοιμάζουμε τη γέμιση: ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπασίνα μέχρι να ενωθούν.Φτιάχνουμε τις πίτες: κόβουμε από τη ζύμη κομματάκια βάρους 70 γρ.

και τα ανοίγουμε με τον πλάστη.

Ψήνουμε τα φύλλα μας ελαφρώς στη σχάρα ή σε τηγάνι, γεμίζουμε το καθένα με τη γέμιση, διπλώνουμε στη μέση και ξαναψήνουμε για 20 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.