Follow us

Μιφέιγ με λευκή σοκολάτα αρωματισμένη με τόνκα, κουλί από φρούτα του δάσους και ταρτάρ φράουλας (από το εστιατόριο "Clochard")

Μιφέιγ με λευκή σοκολάτα αρωματισμένη με τόνκα, κουλί από φρούτα του δάσους και ταρτάρ φράουλας (από το εστιατόριο "Clochard")

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Για το μιλφέιγ

380 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια

75 γρ. ζελατίνη σε σκόνη

37 ml καυτό νερό

210 ml γάλα

10 ml γλυκόζη

420 ml κρέμα γάλακτος

Ξύσμα από ½ καρπό τόνκας   

Για το κουλί από φρούτα του δάσους

250 γρ. φρούτα του δάσους

125 γρ. ζάχαρη

60 ml γλυκόζη

30 γρ.  ξύσμα lime

Για το ταρτάρ φράουλας

10 φράουλες

20 ml κονιάκ

10 γρ. ζάχαρη

Για τα φύλλα κρούστας

6 φύλλα κρούστας

20 γρ. βούτυρο

30 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε την ζελατίνη σε ένα μπολάκι με το καυτό νερό.

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη γλυκόζη και προσθέτουμε την ζελατίνη μαζί με το νερό που έχουν γίνει ένα μείγμα.

Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.

Βάζουμε σε μπολ τη λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε μέσα το ζεστό μείγμα της ζελατίνης.

Αφήνουμε μερικά λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την τόνκα, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το κουλί από φρούτα του δάσους: βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση.

Μεταφέρουμε σε μπολ, χτυπάμε καλά με το μίξερ και περνάμε το μείγμα από σίτα.

Αφήνουμε στην άκρη.Ετοιμάζουμε το ταρτάρ φράουλας: καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε κυβάκια.

Τις μαρινάρουμε σε κονιάκ και ζάχαρη.Ετοιμάζουμε τα φύλλα κρούστας: αλείφουμε τα φύλλα κρούστας με το βούτυρο λιωμένο και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.

Τα χαράζουμε για να γίνουν μερίδες και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175ο C για 15 λεπτά.Για να συνθέσουμε το γλυκό, στρώνουμε σε κάθε πιάτο τρία φύλλα κρούστας βάζοντας ανάμεσα στρώσεις από την κρέμα λευκής σοκολάτας και καλύπτουμε με λίγη κρέμα λευκής σοκολάτας την επιφάνεια του τελευταίου φύλλου.

Στραγγίζουμε τις φράουλες από τη μαρινάδα τους και γαρνίρουμε το γλυκό. Τέλος, περιχύνουμε με 1 κ.σ κουλί από φρούτα του δάσους.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.