Follow us

Αρνάκι μαγειρεμένο με δυο τρόπους: με τραχανά και φέτα & με πιπεράτη σάλτσα (από το εστιατόριο "Clochard")

Αρνάκι μαγειρεμένο με δυο τρόπους: με τραχανά και φέτα & με πιπεράτη σάλτσα (από το εστιατόριο "Clochard")

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα αρνιού γύρω στο 1 κ. 

8 παϊδάκια αρνίσια

300 γρ. ξινό τραχανά

150 γρ. φέτα

50 γρ. σπασμένα πιπέρια σε διάφορα χρώματα

100 ml λευκό ξηρό κρασί

50 ml κόκκινο ξηρό κρασί

2  +2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξερό και 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα

200 ml ζωμός κότας

1 πρέζα φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι

Ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε ρηχή κατσαρόλα τις 2 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παϊδάκια από τη μια μεριά για 2 λεπτά, τα γυρίζουμε από την άλλη και σοτάρουμε άλλα δύο λεπτά.

Καρυκεύουμε με το θυμάρι και τον ανθό αλατιού, ρίχνουμε ⅓ φλ.

καυτό νερό και μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να να μαλακώσουν τελείως.

Βγάζουμε τα παϊδάκια σε ζεστή πιατέλα και αφήνουμε στην άκρη.

Μεταφέρουμε τη σάλτσα τους σε μπολ. Ζεσταίνουμε τις άλλες 2 κ.σ ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα αρνιού και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τα πιπέρια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με κόκκινο κρασί.

Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τη σάλτσα από τα παϊδάκια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βγάζουμε σε ζεστή πιατέλα τα φιλέτα και μεταφέρουμε σε μπολ τη σάλτσα τους.

Σε ξεχωριστό σκεύος, σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τον τραχανά και σοτάρουμε 2-3 λεπτά ακόμα, σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς.

Στο τέλος, προσθέτουμε τη φέτα.Σερβίρουμε βάζοντας λίγο τραχανά σε κάθε πιάτο, μετά κόβουμε στη μέση τα φιλέτα του αρνιού και τα τοποθετούμε επάνω στον τραχανά.

Βάζουμε στο πλάι από 2 παϊδάκια και ρίχνουμε επάνω στα παϊδάκια τη σάλτσα από τα αρνίσια φιλέτα.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.