Υλικά
4 φιλέτα αρνιού γύρω στο 1 κ. Υλικά για 4 άτομα
8 παϊδάκια αρνίσια
300 γρ. ξινό τραχανά
150 γρ. φέτα
50 γρ. σπασμένα πιπέρια σε διάφορα χρώματα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
50 ml κόκκινο ξηρό κρασί
2 +2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξερό και 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα
200 ml ζωμός κότας
1 πρέζα φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
Ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ρηχή κατσαρόλα τις 2 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παϊδάκια από τη μια μεριά για 2 λεπτά, τα γυρίζουμε από την άλλη και σοτάρουμε άλλα δύο λεπτά.
Καρυκεύουμε με το θυμάρι και τον ανθό αλατιού, ρίχνουμε ⅓ φλ.
καυτό νερό και μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να να μαλακώσουν τελείως.
Βγάζουμε τα παϊδάκια σε ζεστή πιατέλα και αφήνουμε στην άκρη.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα τους σε μπολ. Ζεσταίνουμε τις άλλες 2 κ.σ ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα αρνιού και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τα πιπέρια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τη σάλτσα από τα παϊδάκια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βγάζουμε σε ζεστή πιατέλα τα φιλέτα και μεταφέρουμε σε μπολ τη σάλτσα τους.
Σε ξεχωριστό σκεύος, σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τον τραχανά και σοτάρουμε 2-3 λεπτά ακόμα, σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς.
Στο τέλος, προσθέτουμε τη φέτα.Σερβίρουμε βάζοντας λίγο τραχανά σε κάθε πιάτο, μετά κόβουμε στη μέση τα φιλέτα του αρνιού και τα τοποθετούμε επάνω στον τραχανά.
Βάζουμε στο πλάι από 2 παϊδάκια και ρίχνουμε επάνω στα παϊδάκια τη σάλτσα από τα αρνίσια φιλέτα.