Follow us

Ψάρι με χόρτα φρικασέ (από το εστιατόριο "Clochard")

Ψάρι με χόρτα φρικασέ (από το εστιατόριο "Clochard")

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα ψαριού γύρω στο 1 κ.

1 ½ κ. χόρτα εποχής

100 ml χυμό λεμονιού

2 κρόκοι αβγών

1 ματσάκι άνηθος

½ ματσάκι δυόσμος

1 κρεμμύδι ξερό

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ½ φλ. ζωμός ψαριού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε σε νερό με πάγο και τα στραγγίζουμε πάλι.

Τα σοτάρουμε μαζί με το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και λίγο ζωμό ψαριού.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.

Στο τέλος προσθέτουμε και τα μυρωδικά.

Παίρνουμε τον ζωμό από τα χόρτα και χτυπάμε καλά με τους κρόκους.

Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα χόρτα επάνω σε σβησμένη εστία και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα ψαριού που έχουμε λαδώσει και αλατοπιπερώσει.

Σερβίρουμε μοιράζοντας τα χόρτα στα πιάτα με τη σάλτσα τους και βάζουμε επάνω από ένα φιλέτο ψαριού.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.