Follow us

Αμπελοσαρμαδάκια αβγολέμονο με σάλτσα λεμονάτη (από το εστιατόριο "Clochard")

Αμπελοσαρμαδάκια αβγολέμονο με σάλτσα λεμονάτη (από το εστιατόριο "Clochard")

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

2 κ. κιμά, ανάμεικτο (μοσχάρι – χοιρινό – αρνί)

1 ματσάκι άνηθο,

½ ματσάκι δυόσμο

200 γρ. ρύζι γλασέ

500 ml γάλα εβαπορέ

3 μεσαία ξερά κρεμμύδια

3 κρόκοι αβγών

Χυμό από 2 λεμόνια

Ελαιόλαδο

Αμπελόφυλλα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και χτυπάμε στο μίξερ τα κρεμμύδια.

Σε μια μεγάλη μπασίνα τοποθετούμε όλα τα υλικά (κιμά, άνηθο, δυόσμο, ρύζι, γάλα και τα λιωμένα ξερά κρεμμύδια) και ζυμώνουμε.

Πλάθουμε σε μακρουλά μπιφτεκάκια, τυλίγουμε τα αμπελοσαραμαδάκια και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, λάδι.

Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και προσθέτουμε ζωμό λαχανικών μέχρι να τα καλύψουμε.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ½ ώρες.

Παίρνουμε τον ζωμό τους -χρειαζόμαστε 400 ml.

Αν δεν συγκεντρώνουμε αυτήν τη ποσότητα, συμπληρώνουμε με καυτό νερό ή ζωμό λαχανικών ή κρέατος ή κοτόπουλου.

Χτυπάμε τα κροκάδια με τον χυμό λεμονιού σε μια μπασίνα μέχρι να ενωθούν και προσθέτουμε σιγά σιγά τον καυτό ζωμό από τα σαρμαδάκια χτυπώντας με τον αβγοδάρτη μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μεταφέρουμε τα σαρμαδάκια σε βαθουλή πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.