Υλικά
450 γρ. καρποί από φρέσκα κουκιά Υλικά
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
8 αβγά
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη με το πιρούνι
2-3 κ.σ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
50 γρ. πεκορίνο τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με τον αβγοδάρτη μαζί με τη φέτα, το πεκορίνο και τη μέντα και αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε τα φρέσκα κουκιά για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε καυτό νερό και τα στραγγίζουμε πάλι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά για 5- 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα κουκιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-7 λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στο τηγάνι και μαγειρεύουμε τη φριτάτα για 15 λεπτά μέχρι να γίνει από κάτω.
Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου και βάζουμε ψηλά στη σχάρα το τηγάνι με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου.
Ψήνουμε για 5 -6 λεπτά, ώσπου να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια και να κάνει χρυσοκάστανη κρούστα.
Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.
A.T.