Follow us

Φρέσκα κουκιά και αγκινάρες με σάλτσα ντομάτα και αβγά “Shakshuka”

Φρέσκα κουκιά και αγκινάρες με σάλτσα ντομάτα και αβγά “Shakshuka”

Υλικά

Υλικά

200 γρ. καρποί από φρέσκα κουκιά

2 μέτριες αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες

2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια χοντροκομμένα

4 μεγάλα αβγά

800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες

1 κ.σ. τριμμένο κύμινο

1 γερή πρέζα μπούκοβο καυτερό

1 μεγάλο φύλλο δάφνης 

½ φλ. ελαιόλαδο

1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

180 -200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει, γύρω στα 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το κύμινο, το μπούκοβο και τη δάφνη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

Προσθέτουμε τα κουκιά και τις αγκινάρες, ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο καυτό νερό και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.

Βγάζουμε τη δάφνη και όταν η σάλτσα πιει τα υγρά της και μελώσει, κάνουμε τέσσερις λακουβίτσες και ρίχνουμε σε κάθε μια από ένα αβγό. Μαγειρεύουμε ρίχνοντας με ένα κουτάλι σάλτσα επάνω σε κάθε αβγό μέχρι να πήξει ο κρόκος και το ασπράδι όσο θέλουμε.

Σερβίρουμε ένα αβγό σε κάθε πιάτο και τριγύρω τη σάλτσα με τα κουκιά και τις αγκινάρες και βάζουμε επάνω σε κάθε αβγό μια-δυο κ.σ στραγγιστό γιαούρτι. Σημ. φαγητό από την κουζίνα του Λιβάνου.

Α.Τ.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.