Follow us

Ταλιάτα τόνου με γλάσο από πετιμέζι και ξύδι βαλσαμικό (του σεφ Βασίλη Τσατσάκη)

Ταλιάτα τόνου με γλάσο από πετιμέζι και ξύδι βαλσαμικό (του σεφ Βασίλη Τσατσάκη)

Υλικά

Υλικά

4 φιλέτα τόνου καθαρισμένα 200γρ. το καθένα

Αλάτι πιπέρι

100 ml πετιμέζι

100 ml ξύδι βαλσαμικό

100 ml κρέμα από βαλσαμικό μαύρο

Χυμός ½ λεμονιού

Σουσάμι, ελαιόλαδο τρούφας (αν θέλουμε)

Για το σερβίρισμα

Ρόκα, ελαιόλαδο, χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε ένα-ένα τα φιλέτα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα θωρακίζουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα από όλες τις μεριές με ξύλινη λαβίδα.

Ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλουμε τον τόνο, μαγειρεύουμε από 3 μέχρι 6 λεπτά (για τελείως ψημένο).

Αποσύρουμε και κόβουμε σε φέτες πάχους 2 χιλ.

Ετοιμάζουμε το γλάσο: σε μικρό κατσαρολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό σιρόπι.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τις φετούλες του τόνου, περιχύνουμε με το σιρόπι και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα, κουνώντας κυκλικά το τηγάνι για να αλειφθούν οι φέτες του τόνου με το γλάσο.

Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τον τόνο στα πιάτα και συνοδεύουμε με σαλάτα ρόκας αρτυμένη με λαδολέμονο.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ρίχνουμε και λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τις φετούλες του τόνου, περιχύνουμε με το σιρόπι και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα, κουνώντας κυκλικά το τηγάνι για να αλειφθούν οι φέτες του τόνου με το γλάσο.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ρίχνουμε και λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.