Follow us

Φιλέτο ψαριού με τσιγαριαστά παντζαρόφυλλα (του σεφ Βασίλη Τσατσάκη)

Φιλέτο ψαριού με τσιγαριαστά παντζαρόφυλλα (του σεφ Βασίλη Τσατσάκη)

Υλικά

Υλικά

4 φιλέτα ψαριού (σφυρίδα, λαυράκι, στήρα, τσιπούρα), 250 γρ. καθένα

Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Για τα παντζαρόφυλλα

1 κ. παντζαρόφυλλα ζεματισμένα για 1 λεπτό σε βραστό νερό και στραγγισμένα καλά

¼ φλ. ελαιόλαδο

100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης ψημμένη (έτοιμη από βάζο) και  ψιλοκομμένη

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

1 κ.γ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου ψιλοκομμένα

Χυμός 1 μέτριου λεμονιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο καυτό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα φιλέτα στο τηγάνι το ένα δίπλα στο άλλο από τη μεριά της πέτσας.

Τα πιέζουμε με κουτάλα ή σπάτουλα για να ακουμπήσει όλη η επιφάνεια της πέτσας στο καυτό τηγάνι.

Η διαδικασία αυτή, πρέπει να διαρκέσει 1 ½ λεπτό.

Κατόπιν, μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι με την πέτσα προς τα πάνω και ψήνουμε σε προθερμαμένο φούρνο 180ο C, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων, για 4-6 λεπτά.Ετοιμάζουμε τα παντζαρόφυλλα: σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τα φύλλα του δεντρολίβανου και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα προσεκτικά για να μην καούν.

Προσθέτουμε τα παντζαρόφυλλα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά και στο τέλος τον χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε στα πιάτα τα χόρτα, βάζουμε από πάνω το φιλέτο ψαριού και περιχύνουμε με τα τα υγρά των παντζαριών που έχουν μείνει στο τηγάνι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.