Υλικά
4 φιλέτα ψαριού (σφυρίδα, λαυράκι, στήρα, τσιπούρα), 250 γρ. καθέναΥλικά
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Για τα παντζαρόφυλλα
1 κ. παντζαρόφυλλα ζεματισμένα για 1 λεπτό σε βραστό νερό και στραγγισμένα καλά
¼ φλ. ελαιόλαδο
100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης ψημμένη (έτοιμη από βάζο) και ψιλοκομμένη
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 κ.γ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου ψιλοκομμένα
Χυμός 1 μέτριου λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο καυτό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα φιλέτα στο τηγάνι το ένα δίπλα στο άλλο από τη μεριά της πέτσας.
Τα πιέζουμε με κουτάλα ή σπάτουλα για να ακουμπήσει όλη η επιφάνεια της πέτσας στο καυτό τηγάνι.
Η διαδικασία αυτή, πρέπει να διαρκέσει 1 ½ λεπτό.
Κατόπιν, μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι με την πέτσα προς τα πάνω και ψήνουμε σε προθερμαμένο φούρνο 180ο C, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων, για 4-6 λεπτά.Ετοιμάζουμε τα παντζαρόφυλλα: σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τα φύλλα του δεντρολίβανου και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα προσεκτικά για να μην καούν.
Προσθέτουμε τα παντζαρόφυλλα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά και στο τέλος τον χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε στα πιάτα τα χόρτα, βάζουμε από πάνω το φιλέτο ψαριού και περιχύνουμε με τα τα υγρά των παντζαριών που έχουν μείνει στο τηγάνι.