Follow us

Κοκορετσάκια στο φούρνο (του Γιώργου Τσιλιγκίρη)

Κοκορετσάκια στο φούρνο (του Γιώργου Τσιλιγκίρη)

Υλικά

1 κ. συκωταριά από αρνάκι γάλακτος και λίγα έξτρα γλυκάδια
2-3 μπόλιες αρνίσιες
2-3 πλεξίδες αρνίσια εντεράκια καλά καθαρισμένα
1 φλ. τσ. ανθόμελο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. ελαιόλαδο
4-5 μεγάλα καλαμάκια από μπαμπού

Εκτέλεση

Κόβουμε το συκώτι και το πνευμόνι σε μεσαία προς μεγάλα κομμάτια πλευράς 4 -5 εκ. και τα γλυκάδια σε μεγάλα κομμάτια, ώστε να μπορούν να τυλιχτούν γύρω από τα κομμάτια του συκωτιού και του πνευμονιού (τις καρδιές δεν τις χρησιμοποιούμε). Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη, το θυμάρι και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε λεκάνη για 2 -3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Περνάμε τα κομμάτια στα καλαμάκια με την εξής σειρά: 1 συκώτι, 1 γλυκάδι, 1 πνευμόνι και ολοκληρώνουμε με αυτή τη σειρά όλο το καλαμάκι. Το τυλίγουμε ολόκληρο στη μπόλια όσο πιο σφιχτά μπορούμε και μετά τυλίγουμε τριγύρω τα αντεράκια μέχρι να καλύψουν όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε τα κοκορετσάκια σε ταψί και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό. Τα αλείφουμε με το μέλι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 45 λεπτά, γυρίζοντάς τα 2 -3 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Μετά τα 45 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά ακόμα. Τα σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…