Follow us

Μπρουσκέτες με φασόλια, ντομάτες και δεντρολίβανο

Μπρουσκέτες με φασόλια, ντομάτες και δεντρολίβανο

Υλικά

Υλικά

14 -16 φέτες από ψωμί τσιαπάτα πάχους 1 εκ.

1 ½  φλ. ψιλά φασόλια βρασμένα

3 μέτριες ντομάτες

½ φλ. ελαιόλαδο

¼ φλ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου

2 λιαστές ντομάτες

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Φρέσκα φύλλα βασιλικού

Μπούκοβο

Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες, τις 2 σκελίδες σκόρδο και το δεντρολίβανο.

Ανακατεύουμε και μόλις η σάλτσα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φασόλια και 1 φλ.

καυτό νερό, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 15 λεπτά, μέχρι να χυλώσει το φαγητό.

Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Περνάμε από τη μουλινέτα το ⅓ από τα φασόλια με τη ντομάτα.

Κόβουμε στη μέση τη 1 σκελίδα σκόρδο που έχει μείνει και τρίβουμε τις φέτες τους ψωμιού.

Ψήνουμε το ψωμί στο γκριλ και αλείβουμε κάθε φέτα με τα λιωμένα φασόλια.

Μοιράζουμε τα υπόλοιπα φασόλια επάνω στο ψωμί, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή λίγο μπούκοβο και γαρνίρουμε με τον βασιλικό ψιλοκομμένο.

Αν δεν υπάρχει βασιλικός γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.