Follow us

Καστανό ρύζι με σολομό και μπαχαρικά

Καστανό ρύζι με σολομό και μπαχαρικά

Υλικά

Υλικά

250 γρ. καστανό ρύζι

800 ml δυνατό ζωμό λαχανικών

4 φιλέτα σολομού χωρίς το δέρμα 

1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

1 κ.γ. κύμινο τριμμένο

1 κ.γ. κουρκουμάς

Ξύσμα ενός λεμονιού

150 γρ. πράσινες ελιές σε φέτες

¾  φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Πλένουμε, στεγνώνουμε και αλατίζουμε το σολομό.

Ανακατεύουμε σε μπολ τα μπαχαρικά και πασπαλίζουμε τον σολομό από όλες τις μεριές. Τον βάζουμε σε ρηχό πυρίμαχο ταψάκι, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε το ρύζι στον ζωμό λαχανικών σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και μετά με το τάπωμα και αφήνουμε το ρύζι να μείνει ανενόχλητο για να απορροφήσει τον ζωμό όση ώρα ετοιμάζουμε τον σολομό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C.

Αφαιρούμε τη μεμβράνη και φουρνίζουμε.

Ψήνουμε για 10-15λεπτά.

Βγάζουμε τα φιλέτα με σπάτουλα στην άκρη.

Μεταφέρουμε το ρύζι σε βαθουλή πιατέλα, ρίχνουμε μέσα τους χυμούς του σολομού και τις ελιές και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Σερβίρουμε το ρύζι με ένα φιλέτο σολομού σε κάθε πιάτο και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Α.Τ.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.