Υλικά
250 γρ. καστανό ρύζι Υλικά
800 ml δυνατό ζωμό λαχανικών
4 φιλέτα σολομού χωρίς το δέρμα
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
1 κ.γ. κουρκουμάς
Ξύσμα ενός λεμονιού
150 γρ. πράσινες ελιές σε φέτες
¾ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Πλένουμε, στεγνώνουμε και αλατίζουμε το σολομό.
Ανακατεύουμε σε μπολ τα μπαχαρικά και πασπαλίζουμε τον σολομό από όλες τις μεριές. Τον βάζουμε σε ρηχό πυρίμαχο ταψάκι, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε το ρύζι στον ζωμό λαχανικών σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και μετά με το τάπωμα και αφήνουμε το ρύζι να μείνει ανενόχλητο για να απορροφήσει τον ζωμό όση ώρα ετοιμάζουμε τον σολομό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και φουρνίζουμε.
Ψήνουμε για 10-15λεπτά.
Βγάζουμε τα φιλέτα με σπάτουλα στην άκρη.
Μεταφέρουμε το ρύζι σε βαθουλή πιατέλα, ρίχνουμε μέσα τους χυμούς του σολομού και τις ελιές και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Σερβίρουμε το ρύζι με ένα φιλέτο σολομού σε κάθε πιάτο και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Α.Τ.