Follow us

Κους κους με κουκουνάρι και γλυκοπατάτα

Κους κους με κουκουνάρι και γλυκοπατάτα

Υλικά

Υλικά για 2 μερίδες

30 γρ. κουκουνάρι

150 γρ. κους κους

200 ml νερό

30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

25 γρ. μέλι

200 γρ. γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους

5 γρ. κανέλα Κεϋλάνης

300 γρ. λάχανο κόκκινο

1 φρέσκο ρόδι, κρατάμε μόνο τους σπόρους

ανθός αλατιού & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C.

Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι καβουρδίζουμε χωρίς λιπαρή ουσία το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χρυσίσει και να βγάλει τα αρώματα του.

Προσοχή, τα κοιτάμε συχνά για να μην καούν.

Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στον φούρνο στους 150˚C για 10' μέχρι να χρυσίσουν.

Παράλληλα, μαρινάρουμε τις γλυκοπατάτες με 1 κ.σ λάδι, το μέλι και την κανέλα.

Τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και τις αφήνουμε να ψηθούν στο φούρνο για 30'-35' ή μέχρι να μαλακώσουν.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος πρέπει να ανακατέψουμε τις γλυκοπατάτες τουλάχιστον μία φορά.

Αφού καβουρδίσουμε το κουκουνάρι, το αποσύρουμε σε γυάλινο δοχείο.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό, 1 κ.σ λάδι και 1/2 κ.σ αλάτι.

Το αφήνουμε να βράσει και προσθέτουμε το κους κους.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύοντας και το αφήνουμε καλά σκεπασμένο για 5'.Ενώ μαγειρεύεται το κους κους, ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό, το λάχανο και 1/2 κ.σ αλάτι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να μαγειρευτεί το λάχανο στον ατμό του για 5'.

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5' ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κους κους, τις γλυκοπατάτες και το κουκουνάρι.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με τους σπόρους ροδιού.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Holmes Place Cookbook" και διατίθεται στα Holmes Place.