Υλικά
200 gr. soba noodlesΥλικά
2 μεγάλα κολοκυθάκια
1 μεγάλο καλαμπόκι
200 γρ. ντοματίνια κομμένα στα δύο
½ φλ. φρέσκα φύλλα δυόσμου
½ φλ. φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
1 κ.γ. μπούκοβο ή μια μεγάλη κόκκινη καυτερή πιπερίτσα χωρίς τους σπόρους και τις μεμβράνες, πολύ ψιλοκομμένη
1 κ.σ. χυμός λάιμ
2 κ.γ. ταμάρι ή σόγια σος
1 κ.γ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη
1 κ.γ. άχνη ζάχαρη
1/3 -1/2 φλ. κάσιους ανάλατα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το dressing: σε μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά την πιπεριά τσίλι, το ταμάρι ή τη σόγια σος, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές λωρίδες (ζουλιέν).
Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό, τα περνάμε από παγωμένο νερό και τα ξαναστραγγίζουμε.
Βράζουμε το καλαμπόκι και με ένα μαχαίρι βγάζουμε τα σπόρια.
Μαγειρεύουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίζουμε περνάμε από κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε.
Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με τα κολοκυθάκια, το καλαμπόκι, τα ντοματίνια, τον δυόσμο και τον κόλιανδρο. Περιχύνουμε τα νουντλς με το dressing, πασπαλίζουμε με τα κάσιους και σερβίρουμε.
A.T.