Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες πάχους 1,5 εκ. (περίπου 1.200 γρ.)Υλικά
8 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
2 φλ. σταφύλι φράουλα χωρίς τους σπόρους
1/3 φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. κρασί πόρτο ή μαυροδάφνη
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1 1/3 φλ. ζωμός από κοτόπουλο
¾ φλ. σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας.
Βγάζουμε το κόκκαλο (ή έχουμε ζητήσει να το βγάλει ο χασάπης).
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
Βάζουμε μέσα τις μπριζόλες και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια ένταση.
Αφήνουμε να ψηθούν γύρω στα 7 - 8 λεπτά.
Τις γυρίζουμε και τις αφήνουμε να ψηθούν άλλα 7 - 8 λεπτά και από την άλλη.
Τις βγάζουμε στην άκρη και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το μπέικον και τα σταφύλια.
Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει το λίπος του μπέικον και να μαραθούν τα σταφύλια.
Βγάζουμε το μισό μείγμα μπέικον-σταφύλια στην άκρη.
Βάζουμε και πάλι τις μπριζόλες στο τηγάνι, ανεβάζουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να εξατμισθούν.
Ρίχνουμε τον ζωμό του κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 7 λεπτά –αν κόψουμε το κρέας δεν πρέπει να υπάρχει ροζ σε κανένα σημείο.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα μπέικον –σταφύλια, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και σερβίρουμε γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Α.Τ.