Υλικά
4 φλ. καρπούζι σε κύβους χωρίς σπόρους Υλικά
2 αβοκάντο
4 ντοματίνια βελανίδια ή 8 ντοματάκια cherry
1 φλ. τυρί κατσικίσιο μαλακό ή γκοργκοντζόλα
½ φλ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. λάιμ
1 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.γ. φρέσκια κόκκινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη (χωρίς τους σπόρους και τις μεμβράνες)
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο ή το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
Αλάτι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο, βγάζουμε το κουκούτσι, κόβουμε τη σάρκα σε κύβους και ραντίζουμε με τη 1 κ.σ λάιμ να μην μαυρίσει.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα ντοματίνια βελανίδια στα τέσσερα ή τα ντοματάκια cherry στα δύο.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το καρπούζι, το αβοκάντο, τα ντοματάκια και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το τυρί χωρισμένο σε κομματάκια με πιρούνι.
Σε βαζάκι με βιδωτό τάπωμα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο χυμό λάιμ, το ξύδι, την καυτερή πιπεριά, τη ζάχαρη, τον δυόσμο, τον κόλιανδρο και αλάτι.
Ανακινούμε δυνατά να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι και να ενωθούν τα υλικά. Περιχύνουμε τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο ή το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.Updated: 27/07/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 07/08/17