Υλικά
6 μεγάλα μπούτια από κοτόπουλο Υλικά
1 φλ. ανάμικτα φρέσκα βότανα ψιλοκομμένα (βασιλικό, μέντα, λουΐζα, δυόσμο)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γλυκοκαφτερό γλάσο από καρπούζι:
4-6 φλ. καρπούζι σε κύβους χωρίς σπόρους
3 μήλα ξεφλουδισμένα και ξεσποριασμένα σε κύβους
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
1 κ.γ. γλυκιά σάλτσα τσίλι
1 γερή πρέζα μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αν θέλουμε)
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το γλάσο: σε ένα κατσαρολάκι μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά τα μήλα με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
Τα λιώνουμε με το πιρούνι και προσθέτουμε το καρπούζι.
Μαγειρεύουμε για 5 -6 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και πιέζοντας το καρπούζι στα πλάγια του κατσαρολιού για να λιώσει.
Προσθέτουμε τη γλυκιά σάλτσα τσίλι και το μπούκοβο ή το πιπέρι καγιέν και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην «πιάσει».
Αποσύρουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ.
Αλατίζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε λάιμ, τσίλι ή μπούκοβο.
Αφήνουμε στην άκρη.
Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο.
Το αλείφουμε με ελαιόλαδο, το αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι αν χρησιμοποιούμε.
Αραδιάζουμε τα κομμάτια στο ταψάκι με το δέρμα προς τα κάτω.
Κρατάμε το 1/3 από το γλάσο του καρπουζιού στην άκρη.
Αλείφουμε καλά με γλάσο το κοτόπουλο και ψήνουμε 25 λεπτά.
Το γυρίζουμε με το δέρμα προς τα πάνω και το αλείφουμε καλά με γλάσο.
Ψήνουμε για 25 λεπτά αλείφοντας ενδιάμεσα άλλη μια φορά με γλάσο.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180ο C, αλείφουμε πάλι με γλάσο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Το αλείφουμε με το γλάσο που έχουμε κρατήσει από την αρχή στην άκρη και το πασπαλίζουμε με τα βότανα.
Α.Τ.